Maizes zupa

Kad gribas ko saldu, bet mamma neļāva desertu pirms pusdienām, tad maizes zupa ir tieši laikā. Iespējams, kāds skolā šo desertu atdeva saviem draugiem un citiem skolēniem, jo pašam ne pa zobam. Taču tas vēlreiz pierāda, ka gards ēdiens vieno tautu pat, ja domas nesakrīt.

Pagatavošana

  1. Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī apgrauzdē līdz tās ir brūnas.
  2. Kad maizīte apgrauzdēta, to pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj noslēgtā traukā uz 30 minūtēm.
  3. Maizi ar ūdeni izspiež caur sietu un iegūto masu lej katliņā.
  4. Tad pievieno cukuru, kaltētos augļus un rozīnes. Kanēli un dzērveņu sulu pievieno pēc garšas. Visu vāra uz nelielas uguns līdz augļi kļuvuši mīksti.
  5. Ja vēlas tumīgāku konsistenci, zupai var pievienot ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti.
  6. Kad maizes zupa atdzisusi, to liek trauciņā un dekorē ar putukrējumu.

Piezīmes

Nav piezīmju

Sastāvdaļas

  • 150 g rupjmaize
  • 500 g ūdens
  • 40 g cukura
  • 25 g kaltētu augļu un rozīņu
  • 15 g dzērveņu
  • 2 g kartupeļu ciete
  • 25 g saldā krējuma (35%)
  • Kanēlis
  • Mazliet dzērveņu sulas

Papildus informācija

Autore

Austere
Kas jauns mūsu virtuvē?

Jaunākās receptes

Russian pastries (pirogi) filled with eggs and green onion, closeup
Bulciņas

Speķa pīrādziņi

Svaigi cepti speķa pīrādziņi – kur garša un smarža apvienojas, lai sniegtu prieku un baudu ikvienam.

Banana smoothie with oatmeal, peanut butter and milk
Dzērieni

Banānu un zemesriekstu sviesta proteīna kokteilis

Vēdērs kāro ko gardu, bet galīgs slinkums gatavot? Šis kokteilis bez liekas piepūles nodrošinās sātīgu un apburošu garšu katrā malkā! Nepieciešams tikai blenderis un pāris sastāvdaļas, kuras ir viegli pielāgojamas pēc katra patikas.

Crab salad with eggs, sweet corn and mayonnaise
Pamatēdieni

Krabju nūjiņu salāti

Vienkāršas sastāvdaļu kombinācijas, kas bez liekas piepūles radīs ko dikti gardu un veselīgu.

mozzarella cheese sticks with ketchup
Uzkodas

Kraukšķīgās siera nūjiņas

Šo zeltaini kraukšķīgo gardumu pagatavošana neprasa daudz, un to neatraidāmā garša spēs apmierināt jebkuru izsalkušu punci.